U moet er niet aan denken, een vervallen APK voor uw auto of motor. Niet alleen kan het u extra geld kosten bij een nieuwe APK, ook is het mogelijk dat uw auto niet, of niet volledig wordt gedekt door uw autoverzekering. Bij een ongeluk of andere vormen van schade zal u daarom zelf moeten opdraaien voor de kosten. Gelukkig is een dergelijk scenario makkelijk te voorkomen met de handige zoektool, die u op onze website vindt. Deze tool geeft u na het invoeren van uw kenteken een overzichtelijke pagina met onder meer de APK vervaldatum van uw auto of een ander voertuig. U kunt deze datum in uw agenda zetten of af en toe even langskomen op de website om de vervaldatum van uw APK in de gaten te houden.


APK vervaldatum gevolgen

apk-vervaldatumDe gevolgen van een verlopen APK kunnen groot zijn, niet alleen is uw auto niet meer volledig gedekt bij schade, ook kan de RDW uw rijbewijs ongeldig verklaren in het ergste geval. Dingen u ten alle tijden wilt voorkomen natuurlijk! De tool is echter niet alleen handig voor de vervaldatum van uw eigen APK, ook bij de aanschaf van een nieuwe of tweedehands auto zijn dit onmisbare gegevens bij een deal. U wilt immers geen auto kopen waarvan de APK een week later al verloopt! Ook kunt u met de gegevens uit onze tool controleren of de verkoper van de auto de juiste gegevens aan u verstrekt, waardoor u nooit voor verassingen komt te staan achteraf.

Wanneer u een kenteken heeft ingevoerd in de zoektool kunt u de vervaldatum van de APK van het voertuig vinden onder het kopje ‘APK’. Wees altijd ruim op tijd met het uitvoeren van een APK-keuring, omdat niet iedere autodealer direct plek heeft voor een keuring van uw voertuig.