Dagwaarde van je auto

Hoeveel is je auto waard als je hem nu zou verkopen. Goed om te weten als je overweegt om te switchen van auto of om te zien hoeveel spullen van waarde je hebt. Veel mensen willen graag een andere auto kopen, maar beschikken daarvoor niet zomaar over voldoende, financiƫle mogelijkheden. Omwille van deze reden wil men dan ook graag de dagwaarde van hun huidige voertuig achterhalen. Dit kan bovendien ook interessant zijn voor de verzekering. In het merendeel van de gevallen zal een verzekeraar namelijk bij het uitbetalen van verzekeringsgeld rekening houden met de dagwaarde van het voertuig. Ben jij ook benieuwd naar de dagwaarde van je auto? Je komt er alles over te weten op deze pagina!


Afschrijving van je auto

Natuurlijk weten we allemaal dat een auto in waarde daalt na verloop van tijd. Wacht je lang genoeg dan wordt hij vanzelf weer meer waard. De meeste auto halen dit echter niet. Niet alle auto’s dalen even snel. Vooral zuinige stadsauto’s zijn momenteel erg waarde vast. Groter benzine slurpers een stuk minder.

Berekenen van de dagwaarde

Dagwaarde auto berekenenOm tot een goede vergelijking te komen van de dagwaarde is er een database met vergelijkbare auto’s opgezet. Door het invullen van je kenteken krijg je een schatting van de huidige waarde. Deze waarde is afhankelijk van vele factoren, zoals het bouwjaar, model, staat van het voertuig en natuurlijk of hij door de APK komt. Over het algemeen kan gezegd worden dat de dagwaarde een goede schatting is voor de verkoopprijs.

 

Ook zonder kenteken is het mogelijk een berekening te doen. Om dan de juiste vergelijking te kunnen maken zul je meer informatie moeten invoeren. Denk hierbij aan het merk, model en bouwjaar. Al deze informatie is gekoppeld aan het kenteken van de auto waardoor het enkel invullen van dat nummer een stuk sneller gaat. De database waar gekeken wordt is in het beheer van het RDW. Zij onderhouden deze dagelijks zodat de bedragen die je krijgt ook altijd actueel zijn. Wel zo gemakkelijk.