Kenteken checken

Wanneer u meer informatie wilt hebben over uw voertuig, kunt u via onze tool uw rdw kenteken checken op de bij de RDW bekende gegevens. Dit zijn niet alleen gegevens over het uiterlijk van uw auto, het type brandstof en de gewichtsklasse, maar ook over bijvoorbeeld de vervaldatum van de APK, een indicatie van de aanschafprijs en de datum waarop het voertuig geregistreerd is bij de RDW. Informatie die leuk is om van uw eigen auto of motor eens te bekijken, maar ook ontzettend handig kan zijn voor bijvoorbeeld het checken van andermans kenteken. Alle gegevens zijn geordend op één pagina weergegeven, waardoor u zo de benodigde kenmerken van een voertuig heeft achterhaald.


Kenteken checken voor aanschaf

Bij bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe of tweedehands auto of motor wil er nog wel eens een onjuist beeld worden geschetst door de verkoper. Als u vooraf het kenteken checkt via onze website weet u zeker dat u bij het sluiten van een deal nooit meer voor onaangename verassingen komt te staan. Het checken is gratis en werkt snel, dus waarom zou u het risico nog nemen om verrast te worden?

De gegevens in het RDW voertuigenregister lopen terug tot maximaal 9 jaar, waardoor u ook kentekens van vroeger nog kunt checken. Leuk, als u bijvoorbeeld de gegevens van een voertuig die u vroeger had, wilt vergelijken met die van uw huidige voertuig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) of het energielabel van het voertuig, iets wat tegenwoordig steeds belangrijker wordt.