Kenteken informatie

Sinds het RDW informatie van kentekens verzameld en deze online beschikbaar stelt aan derden via haar eigen database, is het een stuk makkelijker om informatie over een voertuig te vinden. Dit is niet alleen handig voor bijvoorbeeld uw eigen administratie, het stelt u ook in staat om voor het sluiten van een deal belangrijke gegevens te achterhalen van het te kopen voertuig. Het is mogelijk om informatie te vinden van een kenteken, dat tot negen jaar geleden is geregistreerd in Nederland. RDW heeft vanzelfsprekend geen gegevens van buitenlandse kentekens beschikbaar in haar database.


Kenteken informatie van RDW opzoeken

Na het invoeren van een willekeurig kenteken in onze zoektool, krijgt u alle beschikbare informatie van dat kenteken netjes geordend op een pagina. Deze informatie is onverdeeld onder een aantal kopjes, waarbij u kunt denken aan het signalement van het voertuig, informatie over de registratie ervan en bijvoorbeeld informatie over het milieu. Zeker deze laatste categorie wordt steeds belangrijker, nu u voordelen ondervindt bij een zuiniger voertuig, te herkennen aan de groene energielabels. Ook de informatie over de registratie van een kenteken is interessant, omdat u zo eenvoudig achterhaalt hoe oud een auto is en wanneer deze toe is aan een nieuwe APK-keuring. Het is mogelijk om informatie tot 9 jaar geleden in te zien, waardoor het dus ook mogelijk is om uw vorige voertuigen te vergelijken met uw huidige.

De informatie van uw eigen kenteken is wellicht interessant, maar nog handiger wordt het als u een nieuw voertuig gaat kopen. Soms twijfelt u wellicht aan de juistheid van de gegevens die een dealer of autohandelaar u verschaft. Met onze tool kunt u deze informatie van het kenteken eenvoudig nalopen of zelfs van te voren vergelijken met een soortgelijke auto, die u bijvoorbeeld op een marktplaats heeft gezien. Zo voorkomt u onaangename verassingen en weet u altijd waar u aan toe bent bij het kopen van een voertuig.