Kenteken opvragen

Sinds het RDW gegevens bijhoudt van kentekens in Nederland is het mogelijk om informatie van een kenteken op te vragen tot 9 jaar terug in de tijd. Het kenteken dient hiervoor wel ingeschreven te staan, al is dat al jaren verplicht tegenwoordig. Het opvragen van een kenteken kan handig zijn als u uw huidige auto bijvoorbeeld wilt vergelijken met voertuigen die u in het verleden heeft gehad. Is uw huidige voertuig bijvoorbeeld milieuvriendelijker dan uw oude? Wat betaalde u een aantal jaar geleden aan BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) voor uw voertuig? Vragen die u eenvoudig beantwoord krijgt met onze zoekmachine voor kentekens. Na het invoeren van een willekeurig kenteken haalt de tool binnen no-time de gegevens uit de database van het RDW. De gegevens die worden vrijgegeven vertellen u meer over onder andere de voormalige nieuwprijs van uw voertuig, de leeftijd van de auto en de vervaldatum van de APK. Geen onbelangrijke gegevens, omdat de boetes voor een vervallen APK hoog op kunnen lopen! Reden genoeg dus om ook informatie van uw kenteken op te vragen.


Kenteken opvragen andersmans auto

Het is ook mogelijk om de gegevens van andermans kenteken op te vragen, zo kunt u de nieuwprijs van de auto van uw buurman achterhalen, of de leeftijd van de motor van uw neef. Een functionaliteit die op het eerste gezicht misschien niet heel interessant lijkt, maar dat zeker wel kan zijn! Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een tweedehands auto, waarbij de verkoper lang niet altijd de juiste informatie verstrekt. Als u hierover twijfelt biedt onze tool uitkomst, omdat u snel en eenvoudig de gegevens van het bijbehorende kenteken kunt opvragen. Daarnaast is het interessant om meerdere voertuigen met elkaar te vergelijken; is de auto op Marktplaats net zo goed als de auto van een dealer, maar een stuk goedkoper? Of schuilt er een addertje onder het gras? Met onze tool maakt u zelf een onafhankelijke vergelijking tussen beide voertuigen, zonder het advies van een soms vooringenomen verkoper. Doordat u op de hoogte bent van alle gegevens omtrent een kenteken, zal een verkoper u nooit meer overhalen met wazige praatjes over de cijfers van een auto. Zo komt u met het vooraf opvragen van gegevens nooit meer voor een onaangename verassing te staan!

Alle RDW gegevens

Na het opvragen van een kenteken krijgt u alle informatie van het RDW overzichtelijk op één pagina, onderverdeeld in een aantal categorieën. U kunt hierbij denken aan een categorie met informatie over het signalement van de auto, over de inhoud van de auto, de registratie van het voertuig en informatie over de energiezuinigheid. Bij het signalement kunt u denken aan informatie over de kleur, het type brandstof en het aantal deuren van het voertuig, maar ook aan een indicatie van de vraagprijs ten tijde van de aanschaf van het voertuig. Handig om te weten, want een voertuig van tien jaar oud zal immers nooit meer de oude vraagprijs opleveren voor een verkoper! Met deze informatie laat u zich nooit meer in de luren leggen bij een deal en kunt u een serieuze schatting maken van de waarde van een voertuig.