Kenteken opzoeken

Van ieder voertuig, dat staat ingeschreven op uw naam of daarop heeft ingeschreven gestaan, kunt u gegevens vinden in het kentekenregister van de RDW. Vaak kunt u gegevens vinden die teruglopen tot 9 jaar geleden, wat handig kan zijn als u uw huidige auto wilt vergelijken met auto’s die u in het verleden heeft gebruikt. Door de handige zoektool op onze website kunt u binnen no-time de gegevens van uw huidige auto opvragen, bijvoorbeeld als u wilt weten wanneer uw APK verloopt, als u geïnteresseerd bent in de nieuwprijs van de auto ten tijde van de aanschaf, of als u bijvoorbeeld snel wilt weten sinds wanneer u de auto in uw bezit hebt. Het is vanzelfsprekend alleen mogelijk om een in Nederland ingeschreven kenteken na te kijken, voor buitenlandse kentekens is het helaas niet mogelijk om nadere informatie te zoeken. Verder is het goed om te weten dat u bij het zoeken van een kenteken niet enkel uw eigen kenteken kunt opzoeken, maar bijvoorbeeld ook die van uw buurman, een familielid, etc.


Extra opties bij Kenteken opzoeken

Deze laatste functionaliteit bij het zoeken van een kenteken lijkt op zichzelf niet heel interessant, immers u heeft weinig aan de gegevens van de auto van uw buurman of neef. Wel kan bij bijvoorbeeld een overname van een auto meer informatie handig zijn! Klopt het wel, wat de verkoper u doet geloven bijvoorbeeld? Is de auto inderdaad in bezit genomen in het jaartal dat bij de advertentie vermeld wordt, of is de auto al veel ouder? Door het kenteken te zoeken in onze database, krijgt u al deze nuttige informatie binnen een paar seconde op uw beeldscherm. Ook wanneer u bepaalde auto’s van een marktplaats of autohandelaar wilt vergelijken is het handig om vooraf een kenteken te zoeken, zodat u zelf vooraf al een juiste vergelijking heeft kunnen maken. Het is immers vaak zo dat autohandelaren of verkopers op marktplaatsen een ietwat vooringenomen beeld hebben van een bepaalde auto, die voor u misschien wel heel anders is als u de gegevens vooraf al heeft bekeken. Met het zoeken van een kenteken komt u in ieder geval nooit voor verassingen te staan!

rdw-kenteken-checkIn het overzicht die u krijgt bij het zoeken van een kenteken vindt u gegevens die zijn onderverdeeld in een aantal categorieën. Denk hierbij aan informatie over het uiterlijk van de auto, over de registratie ervan, over de motor en over het milieu. Die laatste informatie is tegenwoordig erg nuttig met het oog op kortingen bij bepaalde energielabels. Bij het uiterlijk van de auto vindt u informatie over de kleur, de brandstof die de auto gebruikt, het aantal deuren en een indicatie van de vraagprijs bij de aanschaf van het voertuig. Een kenteken zoeken wordt zo erg handig, omdat een auto die al tien jaar oud is natuurlijk veel minder waard hoort te zijn dan de indicatie die door onze tool wordt gegeven. Het vinden van een eerlijke prijs wordt zo een stuk makkelijker, zelfs als u verder helemaal geen verstand hebt van auto’s en de handel daarin.