RDW voertuiggegevens

Het RDW is een organisatie die alle gegevens van Nederlandse kenteken checkt in een database opslaat en aan derden beschikbaar stelt via het internet. Met deze RDW voertuiggegevens bent u bijvoorbeeld in staat om te kijken wanneer u een auto heeft aangeschaft, wanneer de APK van uw auto verloopt of hoeveel BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) u heeft betaald bij de aanschaf van uw voertuig. Handige gegevens voor uw eigen administratie, maar ook bij bijvoorbeeld de aanschaf van een tweedehands auto. U bent met de RDW voertuiggegevens immers in staat om de gegevens van een andere auto nog eens te controleren of op te vragen.


 Zelf RDW voertuiggegevens opvragen

De zoektool die u op onze website vindt is gekoppeld aan het register met voertuiggegevens van de RDW, zodat u snel en eenvoudig gegevens op kunt vragen. Het enige wat u hoeft te doen om bij deze voertuiggegevens te komen, is het invoeren van een kenteken in de tool. Dit kan uw eigen kenteken zijn, maar ook die van uw buurman of vader. Let wel, RDW houdt alleen voertuiggegevens bij van kentekens die in Nederland geregistreerd zijn, buitenlandse kentekens kunnen dus niet nagekeken worden met onze zoektool. Het is mogelijk om gegevens tot 9 jaar geleden nog eens op te zoeken! Handig als u bijvoorbeeld uw huidige auto eens wilt vergelijken met een auto die u vroeger had, of bijvoorbeeld wanneer u de BPM van toen en nu wilt vergelijken.

RDW voertuiggegevensOok bij de aanschaf van een nieuwe of tweedehands auto is onze zoektool handig, want u kunt voordat u naar een dealer of handelaar gaat al een overzicht maken van de informatie uit de tool en deze vergelijken. Zo komt u niet voor verassingen te staan en heeft u een goed, onafhankelijk beeld van de verschillen en overeenkomsten tussen voertuigen. Immers, de meeste dealers en handelaren hebben vaak een vooringenomen beeld van een bepaald merk of type auto.