Wegenbelasting kenteken

Naast algemene informatie over een voertuig vindt u met onze kenteken zoekmachine meer informatie over de te betalen wegenbelasting. Dit kan handig zijn als u vooraf bijvoorbeeld wilt weten hoeveel een auto u jaarlijks zal gaan kosten op het gebied van belastingen. De BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) is gekoppeld aan een kenteken, dus u kunt voor ieder gewenste kenteken deze informatie opvragen ongeacht of u hier de eigenaar van bent. Niet alleen handig om de belasting van uw eigen auto nog eens op te zoeken, maar ook om auto’s met elkaar te kunnen vergelijken bijvoorbeeld. De wegenbelasting berekent u met een andere tool, aan de hand van gegevens uit het overzicht bij het zoeken van een kenteken.


Wegenbelasting kenteken bij kopen auto

Ook bij het kopen van een tweedehands auto is dit een ideale manier om te kijken of de informatie die een verkoper geeft overeen komt met de werkelijkheid. U voert het kenteken vooraf in en krijgt voor het sluiten van de deal een goed overzicht van de betaalde kosten bij aanschaf van het voertuig door de eerste eigenaar. Zo komt u nooit voor onaangename verassingen te staan en weet u altijd waar u aan toe bent!

RDW Kenteken Check LogoDaarnaast vinden veel mensen het vaak lastig om zelf de wegenbelasting van een voertuig te berekenen, omdat het afhankelijk is van een groot aantal losse factoren. Sinds het mogelijk is geworden om met een handige tool snel en makkelijk een berekening van de wegenbelasting te maken, kunt u dit online doen. Let wel, deze tool wordt alleen aangeboden voor Nederlandse kentekens. In de tool voert u het type auto in, wat u kunt vinden in de zoekmachine op onze website, de provincie waarin u woonachtig bent, het type brandstof en de gewichtsklasse. Al deze gegevens kunnen eenvoudig gekopieerd worden uit de resultaten die u krijgt bij het zoeken van een kenteken in onze tool.